Chiftele marinate

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 5108 vizualizari

 

Nu le-am spus chiftelute,pentru ca mi-am amintit de chiftelele mamei!!
De la un timp,am devenit cam nostalgica,probabil se apropie primavara ca de mult o asteptam!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte sau un cartof mai mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit
  • 4 linguri faina
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • Sos
  • 1 lingura ulei de la prajit
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 6 frunze de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in palma si le punem in ulei la prajit. Le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam deoparte pana facem sosul.

In cratita cu o lingura de ulei rasturnam sucul de rosii, adaugam zaharul, frunzele de dafin si vinul. Lasam sa fiarba cateva minute, condimentam dupa gust apoi adaugam chiftelele, mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute, sa se mai ingroase sosul.

Scoatem dafinul si se pot servi cu diferite garnituri de orez sau piure de cartofi, dar si asa simple cu salata de rosii sau si mai bune, cu mamaliguta (ha, ha) !!

TIPS-URI

1

nu trebuie sa va speriati cand ati vazut 6 frunze de dafin

2

dafinul amaraste mancarea numai atunci cand ramane in mancare, daca este scoasa la timp, nu ramane decat aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure