Chifteluțe de varză - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 3234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză,
  • 500 g cartofi,
  • 150 g morcov,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 legătură mărar proaspăt,
  • sare, piper proaspăt măcinat,
  • 2-3 linguri făină,
  • ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de varză - rețetă de post:

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri ulei. După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt și pesmet. Se condimentează cu sare și piper. Se fac chifteluțe, se dau prin puțină făină și se prajesc în ulei încins. Atenție - dacă focul nu este mare și uleiul încins, chifteluțele se desfac. Se prăjesc bine pe ambele părți, se scot pe un prosop de hărtie să eliminăm uleiul în exces.
Se servesc ca atare sau dacă preferați un sos îl recomand pe acesta.   1 ceapă mică, 1-2 linguri ulei, 100 ml apă, 200 ml suc de roșii, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 linguriță busuioc/ mărar uscat.
Călim ceapa în 1-2 linguri ulei, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm sosul de roșii, bulionul de ardei și busuiocul, apoi mai fierbem 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.
Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de varză - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Adriana G

Adriana G 1

02.12.2012, 21:14

Am facut si eu de cateva ori si sunt delicioase! Imi plac!

Sim0na

Sim0na 1

02.12.2012, 21:23

N-am mancat niciodata, dar cred ca-s bune

Ade200

Ade200 1

02.12.2012, 22:12

Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03