Chifteluțe de varză - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 3431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză,
  • 500 g cartofi,
  • 150 g morcov,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 legătură mărar proaspăt,
  • sare, piper proaspăt măcinat,
  • 2-3 linguri făină,
  • ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de varză - rețetă de post:

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri ulei. După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt și pesmet. Se condimentează cu sare și piper. Se fac chifteluțe, se dau prin puțină făină și se prajesc în ulei încins. Atenție - dacă focul nu este mare și uleiul încins, chifteluțele se desfac. Se prăjesc bine pe ambele părți, se scot pe un prosop de hărtie să eliminăm uleiul în exces.

Se servesc ca atare sau dacă preferați un sos îl recomand pe acesta. 1 ceapă mică, 1-2 linguri ulei, 100 ml apă, 200 ml suc de roșii, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 linguriță busuioc/ mărar uscat.

Călim ceapa în 1-2 linguri ulei, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm sosul de roșii, bulionul de ardei și busuiocul, apoi mai fierbem 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de varză - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Georgiana78 1

02.12.2012, 21:14

Am facut si eu de cateva ori si sunt delicioase! Imi plac!

Sim0na 1

02.12.2012, 21:23

N-am mancat niciodata, dar cred ca-s bune

Ade200 1

02.12.2012, 22:12

Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post