Chiftelute

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 1606 vizualizari

 

Retetele variaza in functie de zona si de gust. Astfel, optional se pot adauga ceapa si morcovi si pentru a le face mai pufoase miez de paine inmuiat in lapte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc, (poate fi in amestec si cu carne de vita)
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1-2 capatani de usturoi,
  • condimente dupa gust (sare si piper),
  • 4 oua,
  • ulei pentru prajit,
  • susan sau faina pentru "tavalit" chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi.


Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se formeaza o pasta si o pastram o ora - doua la rece pentru ca astfel carnea este patrunsa de gustul si de aroma celorlalte ingrediente adaugate. Formam chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina sau prin susan si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins (pentru a fi bine patrunse nivelul uleiului trebuie sa fie usor deasupra chiftelutelor)


Cand s-au rumenit bine le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces. Pot fi servite alaturi de un piure de cartofi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ionela2682 1

21.05.2011, 16:25

mamaieelena 1

23.05.2011, 09:06

Dya Daniela Andrei 1

23.05.2011, 13:36

multumesc! va pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi