Chiftelute

de Oana in Pui, 30 Apr 2009 | 7542 vizualizari

 

Chiftelutele sunt preferatele lui Vladut, mai ales in combinatie cu piure de cartofi. De obicei le fac din carne de pui, dar si amestec de vita cu porc. Cel mai bine este sa alegeti voi carnea macra si sa o tocati acasa, este mult mai buna

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de kg carne tocata
  • o ceapa mica
  • o capatana de usturoi
  • un cartof mic
  • un morcov mic
  • verdeata proaspata (marar si patrunjel)
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot.

Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai gustoase.

Cum procedam: ceapa o taiem cubulete fine. Cartoful, morcovul si usturoiul curatat le dam pe razatoarea mica (cartoful si morcovul crude!). Verdeata o spalam si o taiem marunt. Ca sa mearga treaba mai repede eu bag legumele la robot. Apoi amestecam intr-un castron carnea tocata cu legumele, punem verdeata, oul, faina, sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mana. Intr-un ceaun cu ulei incins punem chiftelutele modelate cu mana uda, fara sa le mai dam prin faina. Se prajesc la foc mic, se intorc de mai multe ori si apoi se scot pe un servet de hartie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu taitei de orez