Chiftelute cu dovlecel si brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 7227 vizualizari

 

Fac destul de rar chiftele din carne, iar din legume si mai rar....da am vazut chiftelutele astea la Ruxy si daca am primit si dovlecelul am combinat ceva pt chiftele...

 

INGREDIENTE

  • un dovecel mare
  • 150-200 gr cas de capra(sau alta brinza)
  • carne de pui fiarta(1 pulpa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si brinza:

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam 15 minute.


L-am scurs bine intre palme de sucul lasat, am adaugat brinza data pe razatoarea cu ochiuri mici, carnea taiata bucati, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper dupa gust, ouale, usturoiul pisat si 2-3 linguri de pesmet.


Am amestecat bine toata compozitia si am am pus cite o lingurita intr-o tava in care am pus hirtie de copt. Le-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, pina se rumenesc.


Pofta buna!! Noi am servit cu cartofi la cuptor si salata.


Un prinz delicios.

 

TIPS-URI

1

daca doriti le puteti prajii chiftelutele,eu am ales varianta mai sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

08.07.2013, 17:04

Ma bucur ca va plac!

epurasha2bb 1

08.07.2013, 18:19

si eu am facut ieri! sunt cele mai bune in perioada asta! si sunt bune si reci!

Geanina87 1

08.07.2013, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecel