Chiftelute de dovlecel

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2015 | 4494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei ptr prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecel:

Dovleceii i-am curatat de coaja, i-am ras prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi am presarat putina sare si am lasat putin sa-si lase zeama. Dupa cca 20 minute, am strans in palme razatura de dovleac si am eliminat toata zeama. Am amestecat dovleacul cu oul batut, patrunjelul, piperul, cateii de usturoi pisati, iar la final faina. A rezultat o compozitie legata dar moale.  Intr-o tigaie am pus ulei, iar cu ajutorul unei linguri (udate inainte) si cu palmele umede, am format chiftelutele pe care le-am prajit cateva minute pe ambele parti. Le-am scos pe un servet de hartie pentru a-si absorbi uleiul in exces. Am servit chitelutele calde, alaturi de un sos facut din usturoi, castravete ras si iaurt slab.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu dovlecel si brinza