Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

de lilik in Vita, 19 Noi 2012 | 9559 vizualizari

 

Hehehe..am facut si eu faimoasele "Chiftelute in aluat de bere" by Gaby_d(inainte sa inceapa Postul).Multumesc frumos Gaby...am ramas placut surprinsa de rezultat si cu siguranta le voi repeta.Spor la treaba daca va inspira ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina de grau dur
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou +1 galbenus
  • sare,piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura de pesmet
  • 3 linguri cu parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.:

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:


amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.


Aluatul:


Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.


Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.


Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.


Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.


Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.


Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).


Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu parmezan in aluat de bere." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

lilik 1

23.11.2012, 23:11

Criss mult spor

lilik 1

23.11.2012, 23:13

Va multumesc tuturor

reisnaor_2006 1

17.11.2014, 21:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere