Chiftelute cu piure de mazare

de papabundetot in Vita, 26 Apr 2015 | 5565 vizualizari

 

Pranzul pregatit astazi a fost plin de culoare parca, parca vine si primavara asta odata. Pot spune ca mie personal mancarea de mazare…nu imi inspira nimic, nu mananc niciodata si recunosc…nici nu gatesc dar daca imi spui de un piure de mazare viu colorat,altfel sta treaba :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru piure:
  • 900 g boabe de mazare congelate
  • 50 g unt ulei de masline
  • 1 lingura tahini sare,
  • piper,
  • turmenic
  • 50 ml lapte
  • 1 catel usturoi
  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne tocata vita+porc
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • chimen macinat
  • turmenic macinat
  • ghimbir
  • pudra scortisoara macinata
  • sare,
  • piper
  • 1/2 lingurita praf ardei Piri Piri
  • 10 frunze leurda
  • 2 catei usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu piure de mazare:

Pentru piure:


Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica.Am pornit robotul si am adaugat usor laptele si putin ulei de masline pentru aroma, dar si pentru a ajuta robotul sa faca piure-ul mai fin.

La final am mai adaugat 1 lingura tahini (pasta de susan) si am mai amestecat putin, apoi am mutat piure-ul intr-o craticioara pe aragaz pentru a-l pastra la cald.

Pentru chiftele:

Am pus carnea tocata intr-un castron incapator, am adaugat 2 oua, sare, turmenic, putina scortisoara macinata,ghimbir macinat, usturoiul dat pe razatoare,frunzele de leurda taiate marunt, piper si putin praf de ardei Piri Piri, chimen macinat si apoi am amestecat totul bine pentru a combina aromele. Am format apoi chiftelutele si le-am prajit de data asta in ulei incins. Am incercat de cateva ori si varianta de a le coace in cuptor dar parca, desi nesanatoase, tot mai bune sunt prajite.

La final am adaugat piure-ului de mazare si chiftelutelor, o salata de ridichi, untisor, castraveti, rosii, leurda si ceapa verde. Va invit sa incercati piure-ul de mazare ca este tare, tare bun.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

27.04.2015, 18:19

Ce culoare plina de viata !!!. Frumos mai arata

Panacris 1

28.04.2015, 10:36

Felicitari pentru cele 400 de retete!

papabundetot 1

28.04.2015, 11:06

Multumesc Crisule scump!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita