Lahmeh beajin

de Oana in Vita, 11 Ian 2010 | 35277 vizualizari

 

O lipie arabeasca umpluta cu carne tocata de vitel, foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 lipii libaneza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lahmeh beajin:

Carnea de vitel se toaca, apoi se amesteca cu ceapa mixata bine la robot. Se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se inabuseste carnea, amestecand din cand in cand. Se adauga treptat cate jumatate de pahar cu apa calduta si se lasa sa scada, pana carnea este moale.

Se imparte in 6 parti egale, se umple fiecare lipie cu carne, apoi se ruleaza. Noi le-am mancat calde, cu batata bi kezbera.

PS: Ultima poza este cu masa incarcata de bunatati :) alaturi de o carafa mare cu limonada rece :)

 

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Lahmeh beajin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume