Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita

de Mihaela11_jo in Vita, 12 Feb 2011 | 5455 vizualizari

 

Am mancat acest pilf pentru prima data la o cabana in Muntii Taurus in Turcia .In Turcia se prepara si langa kebab si este foarte aromat.

 

INGREDIENTE

 

Pentru pilaf

  • 300 gr burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh)
  • 2 rosii de marime medie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita condiment de chilli("Acili")
  • piper proaspat macinat
  • 700 ml apa
  • 3 linguri ulei de porumb

Pentru snitele

  • 500 gr muschi de vita
  • 5 linguri faina
  • 3 oua
  • putin lapte
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita:

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici.

Ardeii si ceapa verde se taie marunt.

Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa.

Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute.

Se adauga rosiile, apa calda, sarea, piperul ,condimentul de chilli si burgulul.

Cand pilaful incepe sa fiarba se acopera, se reduce focul si se fierbe 20 de minute.

Se stinge focul si se mai lasa in cratita 10 minute.

Snitelele se bat si se sareaza.

Se dau prin faina si apoi in oul batut cu putina sare, piper proaspat macinat si putin lapte.

Se frig intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti pana iau o culoare aurie.

Se servesc cu garnitura de pilaf si muraturi .

Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

04.03.2011, 23:10

Arata intr-un mareeeee stil oriental...grozav Mihaela...

RuxyRux 1

04.03.2011, 23:11

Mihaela63, grau bulgur gasesti la orice plafar...

Mihaela11_jo 1

07.03.2011, 15:13

Mihaela
Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas