Carne de vitel in sos de legume

de oanapl in Vita, 25 Sep 2017 | 6883 vizualizari

 

Nouă ne plac mâncăricile cu carne și multe legume, iar de această dată am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Timeea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov mare (sau 2 mici)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • cimbru
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1 lingură bulion
  • 3 căței de usturoi
  • 4 cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel in sos de legume:

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline.
Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci.
Carnea o tai cubulețe și o pui peste legume. (eu i-am tras un clocot în oala sub presiune deoarece eram în mare întârziere cu pregătirile).
Adaugi o cană de vin și apă cât să acoperi ingredientele și lași să fiarbă. Când carnea e aproape fiartă, adaugi bulionul, cartofii tăiați cubulețe și usturoiul pisat.
La final, adaugi pătrunjel tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

27.10.2017, 07:37

Buna!

oanapl 1

27.10.2017, 08:12

Vă mulțumesc!

tina58 1

27.10.2017, 16:21

Foaaarte buna ! Si daca-i mai pui putina paprika si niste chimen zdrobit poti sa spui ca ai facut un gulas excelent!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne de vita