Chiftelute cu soia si cartofi

de nana in Mancaruri de post, 18 Feb 2010 | 51474 vizualizari

 

Iata o reteta de post, foarte buna: chiftelute. Noi le mancam la cartofi (pieru, prajiti, natur, rantaliti); merg si cu fasole (frecata, iahnie)... cu mazare, orez.... si sos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia maruntita
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu soia si cartofi:

Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.


Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.


Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina.


Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).


Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu soia si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Michelle 1

22.02.2010, 21:08

mihaelar63 1

26.02.2010, 01:24

in primul rand felicitari pentru prima postare iar in al doilea rand , multumesc pentru reteta , am sa o incerc zilele acestea

nana 1

04.03.2010, 16:19

multumesc.. eu m-am obisnuit cu soia, mi-a placut de la inceput.. si gatita chiar devine gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala cu maioneza-post