Chiftelute cu sos la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2013 | 5433 vizualizari

 

Chiftelutele imi plac atit de mult...in orice combinatie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • 400 ml suc de rosii
  • faina
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos la cuptor:

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor.

Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Compozitia obtinuta o dam la frigider circa 30 minute.

Intre timp spalam si tocam ceapa.Ardeiul il spalam si il taiem cubulete.Ptrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem ulei si calim ardeiul.Cand e aproape gata punem ceapa si sucul de rosii.Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sucul a scazut.

Luam compozitia de chiftele,facem bilute ,le presam usor cu mana,le dam prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos .

Intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei asezam chiftelutele si deasupra punem sosul.Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute.

Se scot,se presara patrunjel tocat si se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Daca sucul de rosii e mai acrisor,adaugati putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat