Chiftelute cu sos la cuptor

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2013 | 2826 vizualizari

 

Chiftelutele imi plac atit de mult...in orice combinatie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • 400 ml suc de rosii
  • faina
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos la cuptor:

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor.


Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.


Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Compozitia obtinuta o dam la frigider circa 30 minute.


Intre timp spalam si tocam ceapa.Ardeiul il spalam si il taiem cubulete.Ptrunjelul il spalam si il tocam marunt.


Intr-o tigaie punem ulei si calim ardeiul.Cand e aproape gata punem ceapa si sucul de rosii.Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sucul a scazut.


Luam compozitia de chiftele,facem bilute ,le presam usor cu mana,le dam prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos .


Intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei asezam chiftelutele si deasupra punem sosul.Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute.


Se scot,se presara patrunjel tocat si se servesc calde.


 

TIPS-URI

1

Daca sucul de rosii e mai acrisor,adaugati putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Andreea Caroline 1

25.09.2013, 18:31

Rocsi 1

25.09.2013, 20:03

Ce bune or fi

Andreea Caroline 1

25.09.2013, 23:00

Noua ne-a placut Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Parjoale de pui cu sos de rosii