Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

de xana in Retete Delikat, 12 Iul 2018 | 2943 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Amestecurile Delikat se completeaza reciproc oferind un gust deosebit acestui preparat. Este prima data cand folosesc amestecul pentru chiftele si am devenit deja fan, iar cel pentru cartofi a ridicat un simplu piure la cu totul alt nivel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 400 gr carne de porc
  • 3 lingurite de condimente pentru chiftele Delikat
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare
  • ulei
  • Pentru cartofii duchesse:
  • cca 400 gr cartofi(galbeni de preferinta)
  • 1 lingurita de condimente pentru cartofi Delikat
  • 25 gr unt
  • 50 ml smantana lichida
  • 1 galbenus
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 300 ml piure sau pasta de rosii
  • 2 lingurite amestec de ierburi italiene Delikat
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita zahar
  • sare
  • ulei de masline
  • In plus:
  • cateva feliute de mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor:

Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite pe care le prajim in putin ulei pana se rumenesc usor pe toate partile.

Intre timp, punem cartofii la fiert timp de 30 de minute, scurgem apa si ii lasam sa se racoreasca. Topim untul impreuna cu smantana. Cu ajutorul unei furculite, zdrobim bine cartofii ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam galbenusul, untul topit cu smantana si amestecam. Punem sare dupa gust si condimentele pentru cartofi Delikat si omogenizam pana obtinem un amestec fin.

Pentru sos calim ceapa si usturoiul taiate marunt cu putin ulei de masline, atat cat sa se inmoaie ceapa. Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si amestecul de ierburi italiene si mai lasam la calit 3-4 minute. Urmeaza apoi pasta de rosii si cca 100 ml de apa si lasam la fiert 10 minute. Dupa acest timp, adaugam chiftelutele si mai lasam pe foc inca 10 minute.

Intr-un vas potrivit pentru cuptor si adanc punem un strat de sos apoi chiftelele. Cu ajutorul unui posh si duiul preferat, formam gramajoare de piure printre chiftelute. Peste chiftelute asezam felii subtiri de mozzarella si cate o lingurita de sos apoi dam vasul la cuptorul pre incalzit la 200º C, pentru 20 de minute sau pana cartofii se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov