Chiftelute cu za'atar si sumac

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2011 | 4218 vizualizari

 

Nu m-am luat dupa o reteta anume,am vrut sa incerc robotul pe carne,ca noua ne place sa fie tocata mai marunt si marunt am avut-o tocata:)))
Sumacul este folosit in Orientul Mijlociu,in Iran se adauga la kebab si orez,in tarile arabe la hummus si fatoush,iar in Turcia la salate si lahmacum. Are un gust acru si astrigent.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare,piper
  • sumac ptr presarat deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu za'atar si sumac:

Se dau legumele pe razatoare.

Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.

Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul.

Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor.

Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor.

Se rumenesc pe amandoua partile.

Se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu za'atar si sumac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca