Chiftelute de cartofi cu sos marinat

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2011 | 2309 vizualizari

 

ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc,oregano,cimbru
  • 4 linguri de faina alba
  • ulei
  • vegeta,piper
  • pentru sos:
  • ulei
  • 2 linguri faina alba
  • bulion
  • 1 fruza de dafin
  • sare,piper
  • 1 lingura zahar
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos marinat:

Chiftelutele se fac astfel:se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.Intr-o tigaie se incinge ulei,se ia cu o lingurita din compozitie si se prajesc chiftelutele in baie de ulei.Se intorc de pe o parte pe alta pana sunt frumos rumenite si se scot pe servetele absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei.


Sosul marinat se face asa:intr-o craticioara se pune putin ulei la incins ,se adauga faina alba si se caleste un pic apoi se adauga bulionul si apa.Se lasa sa fiarba si se adauga sare si piper dupa gust si o lingura de zahar.La sfarsit se pune o foaie de dafin.


Se servesc chiftelutele alaturi de sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

30.08.2011, 23:12

Si pentru mine cateva

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:11

vreau si eu

Cris2711 1

14.10.2011, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Piftele