Chiftelute de dovlecei cu branza telemea

de claudiaO in Mancaruri de legume, 23 Iun 2014 | 5295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 legatura mare de marar
  • 1 legatura mare de ptrunjel
  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita delikat
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr branza telemea mai tare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu branza telemea:

Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Punem ulei intr-o tigaie la incins si asezam cu o lingura gramajoare din compozitie pe care le aplatizam. Prajim pe ambele parti.

Sunt bune si calde si reci alaturi de o salata de rosii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca le doriti dulci, puteti renunta la telemea si verdetuir+ usturoi, adaugand ceva zahar si esenta de vanie si rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu naut si legume