Chiftelute de dovlecei cu telemea

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 7 Noi 2010 | 4340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 morcovi
  • 100g telemea
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de marar
  • faina si pesmet pentru tapetare
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu telemea:

In primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele 10 minute stoarcem bine dovlecelul de apa pe care o lasa. Il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele tocate. Pentru ca dovleceii sa se lege punem si cele 2 oua intregi si amestecam bine. Este momentul in care punem piper si sare (avem grija sa nu punem multa sare pentru ca dovleceii au fost sarati la inceput).Luam o lingura din compozitie si o modelam o bila pe care o turtim apoi. Este indicat sa aveti mainile umezite cand modelati chiftelutele. Le tavalim prin faina si apoi prin pesmet.Punem o tigaie cu ulei pe foc si adaugam chiftelutele doar cand uleiul este incins bine. In acest fel nu mai absorb mult ulei.Acest tip de chiftelute sunt adorate de copii, dar in aceeasi masura si de cei mari. Le puteti servi calde sau reci, sunt la fel de bune. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

08.11.2010, 12:38

Va multumesc fetelor!

vanilla 1

09.11.2010, 17:45

nu am facut niciodata, dar nu le contesr savoarea!!!

adry88 1

29.05.2011, 13:28

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia si legume