Chiftelute de dovlecei cu telemea

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 7 Noi 2010 | 4087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 morcovi
  • 100g telemea
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de marar
  • faina si pesmet pentru tapetare
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu telemea:

In primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele 10 minute stoarcem bine dovlecelul de apa pe care o lasa. Il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele tocate. Pentru ca dovleceii sa se lege punem si cele 2 oua intregi si amestecam bine. Este momentul in care punem piper si sare (avem grija sa nu punem multa sare pentru ca dovleceii au fost sarati la inceput).Luam o lingura din compozitie si o modelam o bila pe care o turtim apoi. Este indicat sa aveti mainile umezite cand modelati chiftelutele. Le tavalim prin faina si apoi prin pesmet.Punem o tigaie cu ulei pe foc si adaugam chiftelutele doar cand uleiul este incins bine. In acest fel nu mai absorb mult ulei.Acest tip de chiftelute sunt adorate de copii, dar in aceeasi masura si de cei mari. Le puteti servi calde sau reci, sunt la fel de bune. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

08.11.2010, 12:38

Va multumesc fetelor!

vanilla 1

09.11.2010, 17:45

nu am facut niciodata, dar nu le contesr savoarea!!!

adry88 1

29.05.2011, 13:28

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei.