Chiftelute de dovlecei cu telemea

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 7 Noi 2010 | 6036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 morcovi
  • 100g telemea
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de marar
  • faina si pesmet pentru tapetare
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu telemea:

In primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele 10 minute stoarcem bine dovlecelul de apa pe care o lasa. Il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele tocate. Pentru ca dovleceii sa se lege punem si cele 2 oua intregi si amestecam bine. Este momentul in care punem piper si sare (avem grija sa nu punem multa sare pentru ca dovleceii au fost sarati la inceput).Luam o lingura din compozitie si o modelam o bila pe care o turtim apoi. Este indicat sa aveti mainile umezite cand modelati chiftelutele. Le tavalim prin faina si apoi prin pesmet.Punem o tigaie cu ulei pe foc si adaugam chiftelutele doar cand uleiul este incins bine. In acest fel nu mai absorb mult ulei.Acest tip de chiftelute sunt adorate de copii, dar in aceeasi masura si de cei mari. Le puteti servi calde sau reci, sunt la fel de bune. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

08.11.2010, 12:38

Va multumesc fetelor!

vanilla 1

09.11.2010, 17:45

nu am facut niciodata, dar nu le contesr savoarea!!!

adry88 1

29.05.2011, 13:28

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor