Chifteluțe de pește la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Apr 2014 | 6868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 500 g pește (macrou, cod, hering)
  • 1 frunză dafin
  • 2 ouă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi chilli - opțional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de pește la cuptor:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se lasă la fiert pentru 15-20 minute. Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță.   Peștele se pune la fiert în apă cu puțină sare, o frunză de dafin și câteva boabe de piper.  Se lasă la fiert 10-15 minute. După ce s-a răcit, se dezosează și se elimină pielițele dacă este cazul. Peștele se toacă mărunt.  

Într-un castron amestecăm cartofii cu peștele, ouăle, ustroiul tocat, verdeața tocată mărunt și amestecăm bine până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper, iar dacă vă place un pic mai picant adăugați cu încredere fulgi de chilli. Adăugăm în compoziție și 2-3 linguri ulei de măsline. Pentru omogenizarea ingredientelor se poate folosi și un robot de bucătărie.  

Pasta obținută se dă la rece pentru minim o oră. Încindem cuptorul la 200 grade C. Formăm chifteluțe pe care le aranjăm într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Stropim chifteluțele cu ulei de măsline și se dau la cuptor 30-40 minute până se rumenesc ușor deasupra.

Servim după ce s-au răcit cu sos tartar sau sos aioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de pește la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

14.04.2014, 15:52

Ce bine suna!

laura_n 1

14.04.2014, 17:54

biig like! m-as incumeta si eu, cred ca sunt bestiale!

CretuValentina 1

04.06.2019, 14:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste