Chifteluțe de pește la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Apr 2014 | 4475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 500 g pește (macrou, cod, hering)
  • 1 frunză dafin
  • 2 ouă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi chilli - opțional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de pește la cuptor:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se lasă la fiert pentru 15-20 minute. Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță. Peștele se pune la fiert în apă cu puțină sare, o frunză de dafin și câteva boabe de piper. Se lasă la fiert 10-15 minute. După ce s-a răcit, se dezosează și se elimină pielițele dacă este cazul. Peștele se toacă mărunt.


Într-un castron amestecăm cartofii cu peștele, ouăle, ustroiul tocat, verdeața tocată mărunt și amestecăm bine până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper, iar dacă vă place un pic mai picant adăugați cu încredere fulgi de chilli. Adăugăm în compoziție și 2-3 linguri ulei de măsline. Pentru omogenizarea ingredientelor se poate folosi și un robot de bucătărie.


Pasta obținută se dă la rece pentru minim o oră. Încindem cuptorul la 200 grade C. Formăm chifteluțe pe care le aranjăm într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Stropim chifteluțele cu ulei de măsline și se dau la cuptor 30-40 minute până se rumenesc ușor deasupra.


Servim după ce s-au răcit cu sos tartar sau sos aioli.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de pește la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ksenya 1

14.04.2014, 10:29

Imi place!

Satisfyyourcravings 1

14.04.2014, 15:52

Ce bine suna!

laura_n 1

14.04.2014, 17:54

biig like! m-as incumeta si eu, cred ca sunt bestiale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Piftelute de peste,somn (2)