Chiftelute de pui cu susan

de radu_popovici in Pui, 31 Ian 2011 | 4741 vizualizari

 

Reteta este simpla, rapida si foarte buna la gust. Este o gustare foarte potrivita pentru masa de duminica, impreuna cu familia, sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • 175 g piept de pui dezosat, fara piele, taiati bucati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2,5 cm bucata de ghimbir, decojit si ras
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita de amidon
  • 25 g migdale, decojite si tocate grosier
  • 4 linguri de seminte de susan
  • 120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de sos hoisin
  • 1 lingura de sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce)
  • 3 linguri de sos de soia
  • sare
  • piper alb, macinat
  • frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu susan:

Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.


Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.


Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun apoi in frigider, timp de 20 de minute; astfel isi vor pastra forma mai bine in timpul gatitului.


Se incinge un wok, sau o tigaie mare si adanca, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.


Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.


 

TIPS-URI

1

Sos Hoisin se gaseste in supermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

13.02.2011, 21:42

Multumesc am sa incerc...

adasev12 1

13.02.2011, 21:55

f interesant

sabiradu 1

22.03.2011, 11:20

Delicioase si foarte interesante.Si eu am facut piftelutele cu susan dar cele clasice .Sunt delicioase ,sigur astea sunt si mai si

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Pui pe pat de sare