Chifteluţe de ştiucă

de sisterskitchen in Peste, 13 Apr 2012 | 3734 vizualizari

 

Ştiuca este un răpitor pe cât de feroce, pe atât de gustos pentru cei care ştiu cu se mănâncă! Nu e doar un joc de cuvinte, este ceea ce aflăm din cărţile celor care se pricep mai bine decât noi. Corpul alungit este acoperit de o piele groasă, ca de şarpe, iar carnea este plină de oase care nu recomandă acest peşte pentru a fi prăjit sau fript.
Din fericire pentru noi, înaintaşii noştri au descoperit preparate fabuloase cum este “ştiuca umplută” (reţeta o vom oferi cu altă ocazie) şi bucurii simple şi delicioase pe care le vom numi simplu: chifteluţe de ştiucă!

 

INGREDIENTE

  • 1 ştiucă de 1 kg
  • 1 legătură generoasă de mărar
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 felii de pâine de casă, fără coajă
  • sare, piper
  • făină
  • ulei pt prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de ştiucă:

1. Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar puteţi păstra ficatul), tăiaţi capul peştelui şi jupuiţi pielea. Alternativ, puteţi curăţa peştele de solzi, îl tăiaţi de-a lungul coloanei şi îndepărtaţi apoi pielea. Scoateţi şira spinării, ceea ce înseamnă că am scăpat de oasele cele mari.


2. Carnea rămasă, cu tot cu oasele mai mici, se taie în cubuleţe şi se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa, usturoiul, pâinea şi legătura de mărar mărunţit. Pasta obţinută se mai dă înca o dată prin maşină, pentru a fi siguri că obţinem o pastă fină şi am scăpat şi de cel mai mic şi mai ambiţios oscior.


3. Morcovul se dă pe răzătoarea fină, şi se adaugă la pasta de peşte împreună cu oul. Se potriveşte de sare şi piper şi se omogenizează. Ar fi bine să stea măcar 1 oră la frigider înainte să începeţi prăjitul chifteluţelor.


4. Încingeţi două degete de ulei bun într-o tigaie adâncă. Formaţi chifteluţe din pasta de peşte şi tăvăliti-le prin făină, scuturând excesul. Se prăjesc în ulei până devin crocante în exterior, cam 5-6 minute.


5. Se scurg pe şerveţele de hârtie şi se servesc fierbinţi, cu o garnitură de cartofiori sau o chiflă pufoasă. Un sos de tzatziki proaspăt ar completa minunat acest tablou, la fel şi un pahar de Pinot Gris rece. Dacă aveţi invitaţi la masă, e bine să aveţi o provizie bună de chifteluţe pentru că se vor face nevăzute mai rapid decât o ştiucă înfometată!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de ştiucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

13.04.2012, 22:18

Bune, bune!!

iri_iri 1

13.04.2012, 23:53

super delicioase

sisterskitchen 1

14.09.2012, 08:11

Sunt foarte bune...multumim fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de somon