Chiftelute din dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 3112 vizualizari

 

Fiind in plin sezon al dovlecilor,nu se poate sa nu profitam din plin de ei si sa savuram aceste chiftelute minunate.Este o mancare de vara care se poate servi alaturi de branza telemea,rosii sau cu un sos de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mai mari,
  • 2 oua,
  • 1 ling faina,
  • 1 ling pesmet,
  • sare,
  • piper,
  • marar,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei:

Se aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga oul,faina,pesmetul,mararul tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.Se fac chiftelute potrivit de mari care se prajesc in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante si se servesc,calde,cu sos de usturoi.

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de savoare,se poate adauga in compozitie,branza telemea scursa bine sau cascaval.

2

Daca doriti sa fie mai usoare si mai sanatoase,se pot coace in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei