Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR in Pui, 26 Noi 2020 | 566 vizualizari

 

Voiam să fac niște chifteluțe din piept de pui și pentru a menaja sănătatea soțului, le-am preparat la cuptor. Le-am servit cu pilaf de orez și astfel am avut, nu numai un dejun foarte bun și sățios, ci și sănătos. Vreau să mai precizez că eu folosesc acest diminutiv (”chifteluțe”) pentru că ele sunt într-adevăr mai micuțe.
Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de chifteluțe, cam câte 3-4/porție.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de piept de pui
  • 2 ouă
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • 3 linguri de făină albă
  • 2 felii de pâine (miezul)
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • făină albă pentru modelat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez:

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin.


Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.


Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a topit, ouăle, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu, miezul de pâine sfărâmițat și făina albă.


Se omogenizează compoziția și se ia câte o lingură din care se face o biluță care se aplatizează și se depune în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.


Se procedează la fel până ce se epuizează compoziția. Apoi tava cu chifteluțe se dă la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc frumos pe o parte. Atunci se întorc și pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel.


Se servesc fierbinți, cu garnitura preferată (eu am avut pilaf de orez) și cu o salată de sezon, sau cu murături.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ci topiți-o doar puțin, ca să aibă un gust dulce și să rămână aurie.

2

Scurgeți ceapa călită de uleiul în care s-a călit, înainte de a o adăuga alături de celelalte ingrediente.

3

Miezul de pâine mărunțit fin are rolul de a absorbi lichidul din compoziție, ca să nu folosim prea multă făină.

4

Chifteluțele trebuie rumenite ușor, nu arse.

5

Reci, chifteluțele acestea pot constitui un aperitiv special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

04.12.2020, 21:13

Mulțumesc frumos, Cristina!

mihaelar63 1

11.12.2020, 01:46

RODIMUR 1

11.12.2020, 07:55

Mihaela,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu seminte de susan si in auriu