Chiftelute in aluat

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 3196 vizualizari

 

Au facut multi bucatarasi reteta asta, asa ca azi i-a venit randul sa o fac si eu...Sunt minunate atat la micul dejun, seara la cina dar si luate la pachetel....Un alt preparat invatat de la voi dragii mei.>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt chiftele:
  • 600 gr carne de vitel
  • 2 cartofi fierti
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 1 lingura de patrunjel si marar proaspat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cascaval ras optional
  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
  • 1-2 linguri seminte de chimen(sau orice alt tip de seminte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul. 

Pt chiftele:dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam ouale, condimentele, usturoiul pisat si framantam cu mana toate ingredientele pana se intrebatrund bine. Formam chiftelute pe care le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 5 minute, atat cat sa prinda o crusta pe deasupra. 

Ungem masa de lucru cu cate putin ulei sau o folie de silicon pe care vom lucra. Luam cate putin aluat dospit, il intindem putin cu degetele, punem cascaval ras(eu am pus, dar nu pe toate), punem cate o chifteluta dupa ce a stat 5 minute la cuptor, adunam marginile si modelam aluatul cu chifteluta inauntru. Le punem pe toate intr-un vas termorezistent, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte pe deasupra. Mie mi-au mai ramas trei chiftele, asa ca le-am pus si pe astea intr-un alt vas mai micut. Dam vasele la cuptorul incins la 60-70 grade pt 10-15 minute, sau le lasam la loc caldut pana ce mai creste putin aluatul. Marim temperatura la cuptor la 180 grade si le lasam 12-15 minute, pana devin rumene pe deasupra.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi orice tip de aluat de paine

2

chiftelutele le faceti dupa gustul vostru

3

in poze veti vedea aluat mai mult, cantitatile eu le-am dublat pt a face si o paine cu cartofi

4

chiftelele au fost facute mici, asa ca nu le-am folosit pe toate in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in aluat-0
Chiftelute in aluat-1
Chiftelute in aluat-2
Chiftelute in aluat-3
Chiftelute in aluat-4
Chiftelute in aluat-5
Chiftelute in aluat-6
Chiftelute in aluat-7
Chiftelute in aluat-8
Chiftelute in aluat-9
Chiftelute in aluat-10
Chiftelute in aluat-11
Chiftelute in aluat-12
Chiftelute in aluat-13
Chiftelute in aluat-14
Chiftelute in aluat-15
Chiftelute in aluat-16
Chiftelute in aluat-17
Chiftelute in aluat-18

COMENTARII (22)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

11.01.2014, 21:20

foarte interesant si bun

anca_rm

anca_rm 1

13.01.2014, 12:02

ce bunatati

simona72

simona72 1

13.01.2014, 12:49

Multumesc frumos!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!