Chiftelute in aluat de bere

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 1394 vizualizari

 

Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 400 gr carne tocata ( mix vita +porc )
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 4 linguri cu lapte
  • 1\2 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Pentru aluat :

  • 450 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 lingurita sare
  • 250 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Incepem prin a pregati compozitia pentru chiftelute.


Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata marunt si sare,piper dupa gustul fiecaruia.


Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.


In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.


Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.


Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .


Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.


Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.


Cand am terminat de facut toate chiflele , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.


Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .


Se servesc atit calde cat si reci .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

14.09.2014, 09:14

Xandrinne ... merita

Andreea Caroline 1

14.09.2014, 09:14

Val

Andreea Caroline 1

14.09.2014, 09:15

Gabitzu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere