Chiftelute in aluat de bere

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 2222 vizualizari

 

Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 400 gr carne tocata ( mix vita +porc )
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 4 linguri cu lapte
  • 1\2 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Pentru aluat :

  • 450 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 lingurita sare
  • 250 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Incepem prin a pregati compozitia pentru chiftelute.


Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata marunt si sare,piper dupa gustul fiecaruia.


Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.


In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.


Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.


Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .


Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.


Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.


Cand am terminat de facut toate chiflele , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.


Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .


Se servesc atit calde cat si reci .


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- Andreea - 1

14.09.2014, 09:14

Xandrinne ... merita

- Andreea - 1

14.09.2014, 09:14

Val

- Andreea - 1

14.09.2014, 09:15

Gabitzu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere