Chiftelute in aluat de bere

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 3464 vizualizari

 

Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 400 gr carne tocata ( mix vita +porc )
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 4 linguri cu lapte
  • 1\2 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Pentru aluat :

  • 450 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 lingurita sare
  • 250 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute.

Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper dupa gustul fiecaruia.

Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.

In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.

Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.

Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .

Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.

Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.

Cand am terminat de facut toate chiflele  , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.

Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .

Se servesc atit calde cat si reci .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere