Chiftelute in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 3 Mai 2014 | 2188 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de:

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 oua mari
  • o legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • o capatana mica de usturoi (bine maruntit)

Suplimentar:

  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "pudrat" chiftelutele inainte de prajire

Pentru sos avem nevoie de:

  • 1,5 l de apa plata
  • cateva foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii (mai gros)
  • patrunjel verde (proaspat)
  • condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, piper rosu boabe, busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de rosii:

Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste functia FRY)


In paralel cu prajirea chiftelutelor, punem apa la fiert impreuna cu condimentele, dupa gust. (Se utilizeaza functia BOIL). Cand incepe fierberea, adaugam chiftelutele si sucul de rosii. Daca nu aveti rabdarea necesara pentru a lasa sosul sa se lege de la sine, se poate adauga o lingura de faina pentru ingrosarea acestuia (desi eu nu sunt de acord cu acest procedeu, pentru ca nu mi se pare tocmai sanatos). La final se presara patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:21

Lorra 1

21.05.2014, 10:05

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2014, 11:48

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker