Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii

de Valclaudia in Porc, 8 Mai 2015 | 1371 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gratar:

  • 1 bucata pulpa de porc (cca 700-800 g)
  • sare, ierburi de Provence si mix de piper dupa gust

Piure:

  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 1/2 pachet de unt
  • 1/2 cana lapte caldut

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • sare, piper dupa gust
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii:

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele.


Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele.


Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele parti pana capata aspect de carne gatita la gratar.


Cartofii ii scuratam, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa, ii punem la fiert in apa rece cu sare si cand patrunde furculita usor in bucatile de cartofi ii scurgem de apa, adaugam untul si mixam la viteza mare a mixerului. Adaugam laptele caldut si mixam pana devine piureul spumos.


Pentru sos curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei cca 3-4 minuete la foc potrivit.


Adaugam rosiile pasate, 1 lingurita de zahar tos, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana capata sosul consistenta dorita. Presaram verdeata tocata (marar) si amestecam.


Servim piureul cu carne gatita la tigaia grill si sos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

09.05.2015, 07:25

foarte buna

mirela0911 1

09.05.2015, 09:06

Bun pentru pranz!

Rocsi 1

09.05.2015, 21:22

Mmm, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu afumatura si vin rosu