Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 22688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru "patul de mamaliga"
  • mamaliga
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta:

Chiftelute:


Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.



Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.



Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.



Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.


Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.


Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.


Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:01

arata minunat

micsamariana 1

23.03.2014, 10:59

arata super dar gustul cred ca te lasa pe spate de bun mmm...

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 16:02

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti