Chiftelute vegetariene

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 68397 vizualizari

 

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 cartof maricel
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi( micuti)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri faina neagra
  • 3 linguri bere
  • o ceasca de parmezan
  • o ceasca de branza
  • putina sare
  • piper
  • un praf de turmeric( optional)
  • ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene:

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.

Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca  de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).

Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.

Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte legume la chiftelute

2

puneti condimentele care va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

26.11.2013, 21:44

bune

RuxyRux 1

26.11.2013, 21:44

Cam, Bya...pup gurita frumoasa

Adnee21 1

16.05.2014, 16:16

Uleiul de palmier este mult mai bun si mai sanatos si nu "se" arde ca cel de floarea-soarelui sau cel de masline. Plus ca da un gust foarte bun mancarii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi