Chiftelute vegetariene

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 53410 vizualizari

 

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 cartof maricel
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi( micuti)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri faina neagra
  • 3 linguri bere
  • o ceasca de parmezan
  • o ceasca de branza
  • putina sare
  • piper
  • un praf de turmeric( optional)
  • ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene:

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.


Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).


Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.


Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.


Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)

 

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte legume la chiftelute

2

puneti condimentele care va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

26.11.2013, 21:44

bune

RuxyRux 1

26.11.2013, 21:44

Cam, Bya...pup gurita frumoasa

Adnee21 1

16.05.2014, 16:16

Uleiul de palmier este mult mai bun si mai sanatos si nu "se" arde ca cel de floarea-soarelui sau cel de masline. Plus ca da un gust foarte bun mancarii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi