Chipsuri de casa

de asubana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2011 | 6291 vizualizari

 

Usor de facut si foarte gustoase. Se pot servi la bere sau sa le inmuiati intr-un sos se rosii picant sau cu usturoi etc.
In alte parti se mai nunesc si scovergi, tortilla si poate mai au si denumiri inportant ca astea de casa nu au E-uri.....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina strecurata
  • 1 cana cu branza sarata, burduf,telemea,etc.
  • 2 catei de usturoi facut mujdei
  • piper, boia iute, condiment pentru cartofi sau de care doriti dupa gust
  • chimen - 1 mana
  • apa 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie,


Se incorporeaza cu apa si se face o coca.


Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite.


Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante faceti-le mai subtiri si invers.


Sunt gata cand se rumenesc. Arata ca niste chipsuri.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Chipsuri si snacks-uri Chipsurile au fost inventate de catre un bucatar american atunci cand un client al sau a refuzat o farfurie de cartofi prajiti pe motiv ca sunt mult prea grosi. Dorind sa il scoata din sarite pe oaspete, bucatarul a feliat cartofii foarte subtiri astfel incat sa nu poata fi mancati cu furculita, dar clientului i-au placut cartofii feliati astfel si de atunci “chipsurile” au devenit un fel de mancare savuros si des cerut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 18:03

mamaieelena 1

22.03.2011, 12:06

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia