Tarta coronita cu carne si seminte de in

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 3762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredinete pentru aluat:
  • 200 g faina,
  • 50 g ulei de palmier (unt),
  • 1 ou, un praf sare,
  • 13 g drojdie proaspata,
  • 25 ml apa,
  • seminte de in.
  • Ingrediente pentru compozitia de carne tocata:
  • 300 g carne tocata,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi razuiti,
  • 4 gogosari murati in otet taiati marunt,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1 ou, un praf de sare,
  • 1 lingurita de piper.
  • Ingrediente pentru uns pe deasupra:
  • 1 galbenus de ou,
  • 2 lingurite de ulei,
  • seminte de in.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta coronita cu carne si seminte de in:

Am facut aluatul la masina de paine. A durat 1:30 h.


Intre timp am pregatit compozitia: Se caleste ceapa tocata, se adauga carnea tocata, morcovul si condimentele. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga gogosarii, patrunjelul tocat si oul batut. Amestecam bine.Se intinde aluatul cu un facalet, la dimensiunea tavii de tarta teflonat si se pune in tava. In mijloc crestam cu un cutit, formand opt triunghiuri, asezam umplutura pe marginea aluatului, apoi fiecare triunghi il tragem peste umplutura de pe margini.Ungem cu galbenus de ou amestecat cu ulei, presaram seminte de in pe deasupra si dam la cuptor cca 30 de minute la 175 grade, pe gratarul de jos.


Un singur regret am... nu a fost suficienta la cat de buna a fost! Data viitoare dublez cantitatile.

 

TIPS-URI

1

In mijlocul tartei am pus sfecla rosie murata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta coronita cu carne si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

15.02.2011, 21:07

excelent arata................

cismaru_nicoleta 1

15.02.2011, 23:28

E superba...felicitari

RuxyRux 1

16.02.2011, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu carne tocata si legume invelita in muschi tiganesc