Chips-uri de porumb

de Antonia_Mindru in Mancaruri de post, 1 Dec 2014 | 4355 vizualizari

 

Desi nu am mai adaugat de mult o reteta noua pe site, am hotarat ca sa ma revansez. Asa ca..daca tot e post, am facut ceva foarte simplu si rapid, chips-uride porumb cu sos de rosii. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede s-au terminat. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri faina de porumb
  • o ceasca de apa
  • un praf de sare
  • pentru sos:
  • bulion
  • sare
  • apa
  • piper
  • origano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chips-uri de porumb:

Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi, pana cand se face precum un aluat sfaramicios). Se incinge ulei intr-o tigaie, dupa care se ia cate putin din amestec cu o lingurita si pe pun incet in tigaie, se intorc pe o parte si pe alta. Pe foc se lasa cateva minute, pana se fac aurii, dupa care se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sosul, eu l-am facut pe baza de bulion (a iesit precum un ketchup), dar il puteti face cum vreti, sau chiar fara sos.

Pentru ca e o cantitate mica, eu l-am facut intr-o cescuta, asadar, intr-o cescuta se pun 3 lingurite de bulion, peste se pune putina apa, sare, piper, origano si alte condimente daca doriti. Se amesteca bine pana iese la consistenta dorita. Nu am sosiera asa ca am improvizat si l-am pus intr-un paharel pe farfurie.

Ca si durata, mi-a luat sub 15 minute, mai mult a durat prajitul.

Perfecte pentru un film. :D

Sper sa va iasa si astept poze si comentarii cu pareri.

 

TIPS-URI

1

Pentru a se lega mai bine compozitia de faina, puteti pune putin ulei (eu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chips-uri de porumb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chipsuri din vinete pane