Chips-uri de porumb

de Antonia_Mindru in Mancaruri de post, 1 Dec 2014 | 2760 vizualizari

 

Desi nu am mai adaugat de mult o reteta noua pe site, am hotarat ca sa ma revansez. Asa ca..daca tot e post, am facut ceva foarte simplu si rapid, chips-uride porumb cu sos de rosii. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede s-au terminat. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri faina de porumb
  • o ceasca de apa
  • un praf de sare
  • pentru sos:
  • bulion
  • sare
  • apa
  • piper
  • origano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chips-uri de porumb:

Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi, pana cand se face precum un aluat sfaramicios). Se incinge ulei intr-o tigaie, dupa care se ia cate putin din amestec cu o lingurita si pe pun incet in tigaie, se intorc pe o parte si pe alta. Pe foc se lasa cateva minute, pana se fac aurii, dupa care se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi excesul de ulei.


Sosul, eu l-am facut pe baza de bulion (a iesit precum un ketchup), dar il puteti face cum vreti, sau chiar fara sos.


Pentru ca e o cantitate mica, eu l-am facut intr-o cescuta, asadar, intr-o cescuta se pun 3 lingurite de bulion, peste se pune putina apa, sare, piper, origano si alte condimente daca doriti. Se amesteca bine pana iese la consistenta dorita. Nu am sosiera asa ca am improvizat si l-am pus intr-un paharel pe farfurie.


Ca si durata, mi-a luat sub 15 minute, mai mult a durat prajitul.


Perfecte pentru un film. :D


Sper sa va iasa si astept poze si comentarii cu pareri.


 

TIPS-URI

1

Pentru a se lega mai bine compozitia de faina, puteti pune putin ulei (eu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chips-uri de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

01.12.2014, 18:21

Antonia_Mindru 1

03.12.2014, 14:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Chipsuri din vinete pane