Chocolate pancakes

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 24 Sep 2012 | 1964 vizualizari

 

Am pregatit pancake in diferite moduri, sigur, de fiecare data altfel, cu lapte batut, cu iaurt cremos grecesc, cu pireu de banane in blat, insa nu si reteta clasica cu lapte. Marturisesc ca desi au iesit tare gustoase, mai ales calde, cu iaurt au fost si mai si, insa aici ciocolata neagra a fost mai presus de orice alt ingredient, caci a adaugat o nota de savoare clatitelor. Imi place la nebunie ciocolata amaruie dar am poftit si o portie sanatoasa de pancake, asa incat am combinat poftele si iata ce-a rezultat: clatite americane cu ciocolata neagra, combinate cu afine, ce cu sarg le-am adunat in congelator de-a lungul verii, iar a sosit si timpul lor. Impreuna cu ciocolata, afinele isi pun in valoare calitatile, si nu poate decat sa rezulte o dementialitate de... desert.
Pe scurt totusi inainte de a relata reteta, cateva cuvinte despre afine.

Stiati ca... Afinele au activitate antibacteriana, modificand favorabil flora patogena intestinala, si antidiareica.
Se recomanda in diabet (scade zaharul din sange), guta, enterocolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) si diuretic precum si in reumatism, afectiunile dermatologice, tulburarile circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulceratii cronice sangerande. Frunzele intra in compozitia ceaiului dietetic.
Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o bautura alcoolica destul de apreciata, sau la prajituri si alte dulciuri. Sursa: [Afine]

 

INGREDIENTE

  • - 200 grame faina alba;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 30 grame zahar brun;
  • - 90 grame ciocolata amaruie cu 70% cacao;
  • - 375 ml lapte;
  • - 2 oua de casa;
  • - 80 grame afine proaspete sau congelate;
  • - 3 linguri ulei de struguri;
  • - 1 lingurita ulei de cocos.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate pancakes:

Intr-o craticioara se toarna laptele si ciocolata amaruie si se lasa la bain-marie cam 15 minute pana cand ciocolata de topeste, amestecand din cand in cand la inceput, dupa care continuu pana s-a topit ciocolata complet.


Atentie: sa nu atinga apa cratita de deasupra, doar de la aburi sa se incalzeasca laptele si ciocolata. Se lasa la racit 5 minute.


Se toarna intr-un bol faina si praful de copt, apoi se adauga zaharul si sarea. Intr-un bol separat se amesteca ouale, zaharul si uleiul, peste care se toarna ciocolata cu lapte dupa ce s-a racit putin. Decongelati din timp afinele, daca nu le folositi proaspete, si asezati in compozitie, dupa care amestecati incet ca sa nu le zdrobiti. Daca mai aveti rabdare, lasati deoparte aluatul pentru 10 minute. Dupa care pregatiti tigaia antiaderenta, incalziti si adaugati uleiul de cocos. In compozitie nu am adaugat foarte mult zahar, asa incat uleiul de cocos ii va conferi un plus de savoare... dulce. Lasati la foc mediu si adaugati cate o jumatate de polonic de aluat in tigaie. Dupa 2 minute sau cand incep sa apara primele bule, se intorc.



Puteti servi cu frisca, topping de ciocolata sau de caramel, cu sos de artar sau cu miere si banane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate pancakes" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:55

Super bune cred ca sunt!!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

27.09.2012, 11:45

Da.. au fost ca le-am ras rapid , erau pufoase si gustoase tare!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:39

trebuie sa le incerc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu Nutella