Choux a la creme

de DanMonica in Prajituri, 19 Feb 2012 | 1600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 6 oua (potrivite ca marime)
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 varf de cutit ca zahar
  • 1 plic crema de vanilie 
  • 200 ml lapte

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala


Lasam aluatul sa se raceasca complet. Cand este rece incepem sa adaugam ouale unul cate unul. Nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat.


Al 6 lea ou il batem separat si il adaugam treptat, in acelasi timp verificand daca aluatul este destul de solid ca sa isi pastreze forma.


Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingurita choux-uri si le dam la cuptorul preincalzit, unde le lasam 30-35 min.


Dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si apoi le umplem cu crema de vanilie.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Choux-rile pot fi folosite si ca desert, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, dar si ca aperitiv, umplute cu crema de branza, pasta de peste, ciuperci cu usturoi etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

19.02.2012, 19:58

delicioase

rotaruaida 1

03.05.2012, 23:48

jolygina 1

04.05.2012, 09:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)