Choux a la creme

de mybella in Prajituri, 29 Iun 2013 | 3422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 90 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sare
  • esenta vanilie
  • Decor
  • 50 gr ciocolata menaj
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.

Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca 10 minute dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul.Compozitia trebuie sa curga putin,sa nu fie tare.

Se umple posul cu sprit cu respectivul aluat si pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,se fac bilute.Daca varful bilutelor este prea ascutit,inmuiati degetul in apa rece si turtiti-l ca sa nu se arda.Se dau la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema. Galbenusurile se freaca bine cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca pana devine o spuma.Se adauga laptele rece,esenta de vanilie si faina.Se incorporeaza tot si de pune pe foc.Se amesteca continuu pentru a nu se prinde.Cand vedeti ca incepe sa se ingroase mai lasati 2 minute amestecand contunuu si luati de pe foc.

Bilutele noastre sunt gata.Se scot pe o farfurie si se umplu cu crema care am pregatit o cu posul cu sprit.Daca doriti se pot taia in doua si se umplu.

Pentru decor se topeste ciocolata la baine marie cu o picatura de ulei sau un varf de unt si de face dupa fantezie un decor peste choux.

Spor la treaba bucatarasilor:-)

TIPS-URI

1

daca ati terminat crema cu mult inainte de a se coace bilutele acoperiti o direct(nu vasul) cu o pelicula transparenta ca sa nu prinda crusta

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

adry88 1

29.06.2013, 13:02

tare bun

Patricia Iordache 1

29.06.2013, 17:11

De multa vreme n-am mai facut!! Arata foarte bine!

COSTEO 1

29.06.2013, 17:37

Super faine sis

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Choux la creme - eclere