Choux a la creme cu capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3922 vizualizari

 

O nebunie delicioasa, un dulce care mi-a incantat atat de tare copilaria incat mi-a ramas in suflet pentru totdeauna, am preparat-o in varianta cu capsuni, am gasit romanesti dulci si foarte parfumate...era si pacat sa nu pun in practica o pofta ce-i drept de mai multa vreme :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte dulce
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • 180 gr unt
  • 300 gr faina
  • 9 oua + 1 ou pentru uns(ouale sa fie la temperatura camerei)
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 l lapte dulce
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie
  • 50 gr unt( de calitate)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu capsuni:

Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune frumos cu posul , nu cum am facut eu :))))....la mine a venit pofta dupa amiaza si astfel ca m-a prins seara in bucatarie, e mult mai greu sa pregatesti si crema (care nu a avut vreme sa se raceasca destul) si sa faci si cojile de prajituri, e o munca destul de migaloasa....


Crema se prepara destul de usor:


Se incalzeste usor laptele si se opresc din el 250 ml care se amesteca cu galbenusurile si faina.


In restul de lapte punem vanilia si il infierbantam. Turnam usor amestecand continuu, amestecul de lapte, ou si faina. Crema se va ingrosa usor. Dupa 12 minute timp in care amestecam mereu oprim focul si bagam blenderul cu picior. Punem untul si mixam bine. Racim crema. Eu am pus-o intr-un vas cu apa rece.


Cojile de choux se prepara in urmatorul fel:


Punem pe foc intr-un vas, apa, laptele, untul, sarea si zaharul, apoi si vanilia. Tinem pe foc pana se topeste untul. Turnam toata faina si amestecam bine. Tragem vasul de pe foc.


Punem din nou 1 minut vasul pe foc cu grija sa nu ardem crema, amestecam tot timpul si tragem din nou de pe foc. E momentul sa adaugam ouale pe rand si sa amestecam vartos dupa fiecare. Eu spre sfarsit am bagat blenderul cu picior.


In tava tapetata cu foaie de copt, vom pune cu posul cojile de choux facand o mica movilita cu varf. Nu este o operatiune usoara, deoarece crema o vom pune fierbinte in pos.( deci auciii la maini) :)))


Daca ne vor incapea toate intr-o tava e foarte bine, daca nu, vom avea grija sa reincalzim crema usor inainte de a o pune in pos. Daca crema e rece ele nu vor mai creste frumos.


Vom unge cu pensula( ca intr-o mangaiere fara sa apasam motul) cu ou batut( acesta sa fie putin caldut).


Coacem pentru 25 de minute la foc mediu spre mare( 200 grade primele 15 minute dupa aceea 180 gr inca zece minute).


Cojile le vom decupa numai dupa ce s-au racit complet.


Le umplem cu posul cu crema de vanilie( daca o veti face cu crema rece cum am precizat mai sus, va fi ideal, vor iesi muuult mai frumoase decat ale mele:)))), insa daca nu va deranjeaza sa curga crema in valuri preparati rapid si serviti :)


Deasupra punem capsuni si pudram cu zahar apoi servim cu mare placere pentru ca sunt deliciu total...promit :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Valclaudia 1

25.05.2013, 14:36

grozave sunt! bravo, fata harnica si frumoasa! La multi ani!!

RuxyRux 1

26.05.2013, 22:23

Multumesc din suflet!

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:34

Minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)