Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 14 Iun 2017 | 1153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi maresti viteza mixerului si mixezi pana obtii o compozitie omogena si lucioasa.


Compozitia obtinuta o torni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca. 40-50 de minute. Cand este gata, il scoti pe un gratar si-l lasi la racit, apoi il tai in 2 parti.


Intre timp, pregatesti crema de ciocolata.


Ciocolata rupta bucatele o topesti intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca, apoi dai la congelator pentru cca. 1 ora sau la frigider daca prepari crema de pe o zi pe alta.


Mixezi mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amesteci cu crema de ciocolata. Mixezi pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.


In cazul in care o sa mai consideri ca este necesar, mai poti adauga zahar.


Imparti crema in doua parti. Asezi un blat pe un platou, adaugi jumatate din crema si apoi asezi al doilea blat si intinzi restul de crema. Dai prajitura la frigider pentru cca. o ora, apoi o portionezi dupa dorinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Catalina L 1

15.06.2017, 21:31

ce frumoasa este

Rocsi 1

15.06.2017, 21:33

kytz 1

17.06.2017, 07:23

Ce deliciuuuu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi