Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 14 Iun 2017 | 2480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi maresti viteza mixerului si mixezi pana obtii o compozitie omogena si lucioasa.


Compozitia obtinuta o torni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca. 40-50 de minute. Cand este gata, il scoti pe un gratar si-l lasi la racit, apoi il tai in 2 parti.


Intre timp, pregatesti crema de ciocolata.


Ciocolata rupta bucatele o topesti intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca, apoi dai la congelator pentru cca. 1 ora sau la frigider daca prepari crema de pe o zi pe alta.


Mixezi mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amesteci cu crema de ciocolata. Mixezi pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.


In cazul in care o sa mai consideri ca este necesar, mai poti adauga zahar.


Imparti crema in doua parti. Asezi un blat pe un platou, adaugi jumatate din crema si apoi asezi al doilea blat si intinzi restul de crema. Dai prajitura la frigider pentru cca. o ora, apoi o portionezi dupa dorinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Catalina L 1

15.06.2017, 21:31

ce frumoasa este

Rocsi 1

15.06.2017, 21:33

kytz 1

17.06.2017, 07:23

Ce deliciuuuu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari