Churros cu sos de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mai 2016 | 2005 vizualizari

 

Churros am mancat pentru prima data in Spania, iar pana atunci nu auzisem si nici nu vazusem vreodata :) Reteta am gasit-o la Alina Chilintan, dar am modificat-o putin si am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/churros-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE


    • 140 g faina
    • 2 oua
    • 120 g margarina Unirea
    • 1 lingura de zahar
    • 250 ml apa
    • 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortiosara pentru glazurat
    • 200 g ciocolata cu lapte + 4 linguri de lapte.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu sos de ciocolata:

Mai intai cantarim toate ingredientele.

Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.

Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.

Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.

Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.

Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.

Cand scoatem batoanele de churros din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortisoara.

Servim cu sos de ciocolata.

Pofta buna!
 

TIPS-URI

1

Aluatul se face la fec ca cel de eclere, deci nu va faceti griji.

2

Puteti sa le pudrati cu zahar pudra la final.

3

Crema de ciocolata poate fi inlocuita cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

12.05.2016, 14:48

Asa este

marcela1979 1

13.05.2016, 17:44

Rahela Velicu 1

13.05.2016, 18:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune