Churros cu sos de ciocolata

de noiinbucatarie in Prajituri, 11 Mai 2016 | 1575 vizualizari

 

Churros am mancat pentru prima data in Spania, iar pana atunci nu auzisem si nici nu vazusem vreodata :) Reteta am gasit-o la Alina Chilintan, dar am modificat-o putin si am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/churros-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE


    • 140 g faina
    • 2 oua
    • 120 g margarina Unirea
    • 1 lingura de zahar
    • 250 ml apa
    • 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortiosara pentru glazurat
    • 200 g ciocolata cu lapte + 4 linguri de lapte.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu sos de ciocolata:

Mai intai cantarim toate ingredientele.

Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.

Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.

Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.

Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.

Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.

Cand scoatem batoanele de churros din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortisoara.

Servim cu sos de ciocolata.

Pofta buna!
 

TIPS-URI

1

Aluatul se face la fec ca cel de eclere, deci nu va faceti griji.

2

Puteti sa le pudrati cu zahar pudra la final.

3

Crema de ciocolata poate fi inlocuita cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 14:48

Asa este

marcela1979 1

13.05.2016, 17:44

noiinbucatarie 1

13.05.2016, 18:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu sirop de lamaie