Churros mexicanos

de Criss in Dulciuri, 1 Iun 2014 | 13706 vizualizari

 

Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata.
Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 220 ml apa
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • Sos de ciocolata: 
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida (sau mai multa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros mexicanos:

Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata.



Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.


Intr-un vas se pune untul, zaharul si apa si pune vasul pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se ia vasul deoparte, se pune faina si se amesteca energic. Puteti folosi un mixer si e mai simplu. Se adauga apoi ouale unul cate unul, pe rand, exact ca si la reteta de coji pentru eclere. Aluatul rezultat se pune intr-un pos caruia ii aplicam un dui sub forma de stea si se spriteaza bastonase in uleiul incins. Se prajesc pana cand se rumenesc si devin aurii.


Atentie sa nu se arda, se prajesc destul de repede. Se scot pe hartie absorbanta, apoi dupa ce s-au racit se servesc cu sos de ciocolata. Pentru sos, am preferat o varianta mai simpla si mai rapida, am topit ciocolata la microunde, am amestecat-o cu frisca. Ea are tendinta sa se ingroase, astfel ca am adaugat atata frisca lichida cat sa aiba consistenta unui sos mai gros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros mexicanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

02.06.2014, 12:24

JulyCris 1

02.06.2014, 18:22

Olala...ce bunatate!!!

Criss 1

02.06.2014, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Churros