Churros mexicanos

de Criss in Dulciuri, 1 Iun 2014 | 31485 vizualizari

 

Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata.
Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 220 ml apa
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • Sos de ciocolata: 
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida (sau mai multa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros mexicanos:

 Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata.

Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.  

Intr-un vas se pune untul, zaharul si apa si pune vasul pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se ia vasul deoparte, se pune faina si se amesteca energic. Puteti folosi un mixer si e mai simplu. Se adauga apoi ouale unul cate unul, pe rand, exact ca si la reteta de coji pentru eclere. Aluatul rezultat se pune intr-un pos caruia ii aplicam un dui sub forma de stea si se spriteaza bastonase in uleiul incins. Se prajesc pana cand se rumenesc si devin aurii.

Atentie sa nu se arda, se prajesc destul de repede. Se scot pe hartie absorbanta, apoi dupa ce s-au racit se servesc cu sos de ciocolata.  Pentru sos, am preferat o varianta mai simpla si mai rapida, am topit ciocolata la microunde, am amestecat-o cu frisca. Ea are tendinta sa se ingroase, astfel ca am adaugat atata frisca lichida cat sa aiba consistenta unui sos mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros mexicanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Churros