Chutney de ceapă roșie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 12 Sep 2011 | 3923 vizualizari

 

Acest chutney (termen preluat de britanici de la indieni pentru a descrie un preparat picant cu consistență de sos gros sau pastă, care se servește alături de un fel principal) este simplu de făcut, iar rezultatul m-a surprins plăcut. Combinația de ceapă roșie caramelizată și brânză este deosebit de savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • • 3 cepe roșii mari
  • • 100 g zahăr
  • • 50 ml oțet de vin roșu
  • • 50 ml vin roșu
  • • piper și cimbru uscat
  • • 25 ml ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapă roșie:

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.


Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.


Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.


Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

13.09.2011, 14:37

Multumesc pentru aprecieri! Reteta am luat-o din revista Good Food, dar am adaptat-o putin

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:39

feliciacristea46 1

20.03.2013, 20:06

marfa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie cu maioneza