Primul chutney facut de mine si am descoperit ca e super bun in combinatie cu branza,am incercat deocamdata cu telemeaua de oaie de la Hochland. Chutney-urile sunt de obicei mai dulci,dar eu am adaptat reteta pe gustul meu,ceea ce inseamna ca o puteti si faceti si voi.
Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc.
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.
Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.
Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra ,se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.
Se serveste cu branzeturi.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro