Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

de -Miti- in Muraturi, 1 Dec 2011 | 2705 vizualizari

 

Primul chutney facut de mine si am descoperit ca e super bun in combinatie cu branza,am incercat deocamdata cu telemeaua de oaie de la Hochland. Chutney-urile sunt de obicei mai dulci,dar eu am adaptat reteta pe gustul meu,ceea ce inseamna ca o puteti si faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere de casa
  • 100 gr de zahar
  • 2-5 cm de ghimbir (mie imi place mai iute,puneti mai putin daca incercati ptr prima oara)
  • fulgi de ardei iuti
  • ghimbir pudra Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute:

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc.


Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.


Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.


Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra ,se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.


Se serveste cu branzeturi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

-Miti- 1

02.12.2011, 20:26

cris,iute la iute

-Miti- 1

02.12.2011, 20:28

dana,motanel,gabytza,miha

Lau 1

03.12.2011, 17:18

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan