Ciambella cu crema de lamaie

de ala_oancea in Prajituri, 6 Iul 2009 | 10090 vizualizari

 

Aromat si racoritor

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 budinca de lamaie
  • 2 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • Aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambella cu crema de lamaie:

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.



Intre timp se prepara aluatul. Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si praful de copt si se amesteca bine.



Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza 3/4 din aluat, ridicandu-l putin pe margini, apoi crema si restul de aluat. Se coace aproximativ 35 de minute la 180C.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Oana 1

05.01.2010, 14:44

Ella, nu se separa ouale la blat, se pun intregi. Doar la crema se pus separat. Nici eu n-am dat la nimeni cand am facut , sigur iti iese

elena1988 1

10.03.2011, 15:24

simo_brkic 1

13.09.2012, 00:51

mmmm asta ca tot vroiam eu sa fac o ciambella adaugata la fav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada “Padurea Neagra”