Cinnamon Rolls

de simona72 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 12366 vizualizari

 

Eu m-am inspirat de la vio_dreams, cu mici modificari. Reteta sta de ceva vreme la favorite si astepta sa fie probata. Acum vin si va spun ca se numara printre favorite. S-a mancat asa de repede ca de poze finale nici nu a mai fost vorba...http://www.bucataras.ro/retete/cinnamon-rolls-65243.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml lapte de cocos
  • 100 ml lapte de vaca
  • 2 oua mici de tara
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri zahar brut
  • 1/2 lingurita sare
  • 620-640 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt moale
  • 2 linguri pline de scortisoara macinata
  • 6 linguri zahar brut
  • pentru deasupra:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 linguri unt moale
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: amestecam zaharul, cu scortisoara si cu untul pana obtinem o crema. Eu am dat pentru cateva secunde castronelul la cuptorul cu microunde, untul s-a topit putin si astfel a fost mai usor la amestecarea ingredientelor. Cu jumatate din crema obtinuta ungem primul dreptunghi, adunam marginile pe lungimea lui, il facem sul si-l strangem putin sa nu ne iasa din compozitie in timpul coacerii. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Dupa ce am asezat toti melcisorii in tava ii lasam sa creasca 15 minute si ii coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute. 

Pentru glazura de deasupra: se amesteca smantana cu untul moale si zaharul pana se topeste zaharul pudra. Dupa ce melcisorii sau copt, scoatem tava fierbinte din cuptor si cu o pensula intindem peste melci glazura. Lasam sa se raceasca si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se lasa mult spatiu intre melci...in timpul coacerii ei cresc destul de mult, se lipesc si din cauza ca sunt ingramaditi mijlocul se ridica in sus. Daca ati patit asa nu-i nici o problema...apasati mijlocul cu degetul in jos si astfel melcii se aseaza frumos

2

glazura va fi absorbita de aluat si nu se va vedea

3

in timpul coacerii, o parte din zahar s-a caramelizat, asa ca fundul melcului a fost cu gust si de caramel...o nebunie!!!

4

sunt usor parfumati datorita laptelui de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Merisor 1

05.05.2015, 09:37

ce bune trebuie sa fie cu toppingul ala deasupra!

mirela0911 1

05.05.2015, 09:52

O bunătate!

Corinuta 1

29.05.2015, 21:42

cat de bune sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de gutui