Cozonac melc cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 1271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200-250 gr rahat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac melc cu rahat:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min.


Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut.


Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana.


Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la cald la dospit aprox 1 ora.


Intindem apoi aluatul pe masa de lucru (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam.


Ungem o tava rotunda cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30 min la dospit.


Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 min.


Scoatem din cuptor si lasam la racit inainte de a servi langa o cafea aromata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac melc cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

T I M E A 1

01.02.2013, 22:04

De ce Buni

diana_k 1

02.02.2013, 20:29

ce frumos arata...

T I M E A 1

02.02.2013, 20:42

multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi sau Ciucalai