Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni

de maria_claudia in Dulciuri, 9 Noi 2010 | 5957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 150gr unt,
  • 4linguri smantana grasa,
  • 1 ou,
  • 1plic praf de copt,
  • 150gr zahar,
  • 350gr faina.
  • Ptr crema:
  • 4galbenusuri,
  • 1ou intreg,
  • 250gr zahar,
  • 1budinca vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 500gr branza de vaci ,
  • 2linguri unt,
  • coaja de lamaie.
  • Ptr glazura:
  • 4 albusuri,
  • 200gr zahar,
  • 2linguri zeama lamaie,
  • 5linguri dulceata capsuni,numai sirop fara fructe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni:

Blatul:se amesteca untul,oul,zaharul,smantana,praful de copt stins in putin otet,faina pana se obtine un aluat moale pe care il intinzi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pentru ca aluatul este moale il intinzi cu ajutorul unei spatule inclusiv pe marginile tavii.


Amesteci toate ingredientele pentru crema,pana se dizolva praful de budinca ,va rezulta o crema foatre subtire pe care o rastorni peste aluat.


Introduci tava in cuptorul incins cam 40minute pana se intareste crema,apoi pui bezeaua(mixezi albusurile cu zaharul pana devine vine o spuma foarte groasa adaugi zeama de lamaie si dulceata amestecand bine)peste prajitura si mai lasi 10- 15 minute la cuptor.Cand este rece se portineaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Teo 1

11.11.2010, 22:30

cat de grozave mi se par prajiturile cu branza dulce !bravo !

nadina73 1

14.11.2010, 11:37

super la favo 5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:03

excelenta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca caramelizata