Desert placinta insiropata, cu urda

de madi_marin in Dulciuri, 5 Noi 2017 | 2878 vizualizari

 

,,Tarte si placinte rumenite si iscusite,,

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg urdă
  • 2 ouă mari
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 lingură de stafide
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 180 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • În plus:
  • ulei pentru uns foile
  • zahăr pudră pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta insiropata, cu urda:

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie.

Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt.

Se împart foile în două.

Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se adaugă toată compoziţia de brânya, apoi celalalt strat de foi, fiecare unsa cu ulei.

Pentru sirop caramelizăm zahărul, apoi daugăm apa şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade un sfert din cantitate.

Se dă deoparte vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Se lasă la răcit.

Plăcinta se taie cu grijă  în 4 sau 8 bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit.

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade, încălzire sus/jos.

Când e gata, se scoate din cuptor şi se însiropează.

Se pune tava in altă tavă mai mare şi în cazul în care se scurge siropul, îl recuperăm şi îl turnăm din nou şi din nou până e absorbit de tot.

Se serveşte la temperatura camerei, presărată cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata, cu urda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute