Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

de silvi0ara in Curcan, 22 Noi 2010 | 4595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele curcan
  • 5 catei de usturoi intregi
  • 1 morcov
  • 1 portocala-sucul
  • 100ml vin alb
  • 1 crengta mica rozmarin
  • 2-4 frunze salvie
  • cimbru proaspat
  • 1 mar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri suc de portocale

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate:

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura se pune intr-o tava iar la final intepam punga din loc in loc sa lasam aburul sa iasa.Se da tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.Se tine in functie de cat de rumenit va place.Intre timp pregatim merele pentru garnitura.Intr-o tigaie punem zaharul la caramelizat,cad s-a topit si capata o culoare aramie adaugam untul,lasam sa se topeasca,apoi adaugam merele curatate de coaja si taiate felii potrivite.Le lasam se se inmoaie putin pe fiecare parte,apoi adaugam zeama de portocala.Le servim alaturi de friptura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

corina241 1

23.11.2010, 21:06

ce apetisant

MIUTA 1

24.11.2010, 11:20

Ce bunsuper delicios

Cris2711 1

23.07.2011, 13:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan