Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

de silvi0ara in Curcan, 22 Noi 2010 | 5248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele curcan
  • 5 catei de usturoi intregi
  • 1 morcov
  • 1 portocala-sucul
  • 100ml vin alb
  • 1 crengta mica rozmarin
  • 2-4 frunze salvie
  • cimbru proaspat
  • 1 mar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri suc de portocale

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate:

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura se pune intr-o tava iar la final intepam punga din loc in loc sa lasam aburul sa iasa.Se da tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.Se tine in functie de cat de rumenit va place.Intre timp pregatim merele pentru garnitura.Intr-o tigaie punem zaharul la caramelizat,cad s-a topit si capata o culoare aramie adaugam untul,lasam sa se topeasca,apoi adaugam merele curatate de coaja si taiate felii potrivite.Le lasam se se inmoaie putin pe fiecare parte,apoi adaugam zeama de portocala.Le servim alaturi de friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume