Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

de Bucataras Medi in Curcan, 17 Ian 2012 | 5158 vizualizari

 

Friptura de curcan intr-o combinatie dulce-acrisoara, foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan
  •  3 linguri cu miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin uscat
  • 3 cartofi
  •  ulei
  •  sare si piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie:

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.


Intr-un bol facem urmatorul amestec: mierea, zeama de lamaie, rozmarinul si vinul. Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec, iar ce ramane turnam in tava.


Odata cu friptura de curcan pregatim si garnitura. Cartofii se spala, se curata si se taie in sferturi. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin si se azeaza in tava in care facem friptura de curcan , impreuna cu cateva felii de lamaie. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 minute, dupa care indepartam folia si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.


Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava. Friptura de curcan se feliaza si serveste calda, alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

friptura de curcan nu are neaparat nevoie de marinare daca este gatita corect. va recomand din suflet reteta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

-Miti- 1

17.01.2012, 22:50

oh,ce arome

simo_brkic 1

18.01.2012, 00:25

yammmmmmmmmmm

Sidy 1

18.01.2012, 07:53

Dupa cum ti-am mai spus, ai "confectionat" ceva foarte bun la gust pentru care eu iti dau 10 *****
Esti o scumpa cu palaria asta Medi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan la cuptor